dilluns, 13 de gener del 2014

Les 5 fases per arribar a l'acceptació i què passaria si una persona no segueix els passos?
1) La negació : és el xoc , l'abatiment , el pànic total , el rebuig total a acceptar , d'admetre la realitat . un fa tot el possible per tornar les coses al seu estat anterior , fer com si res hagués passat , els psicòlegs diuen que aquest és un mètode de defensa per reduir l'ansietat quan ens sentim amenaçats .

2) El odi : Quan un ha deixat de negar la realitat , passa a la etapa de la còlera . Un es retreu o als altres la pèrdua que acabem de patir . És per això que s'ha de ser prudent amb els problemes que enfrontem .

3) La negociació : Un cop calmat , s'intenta sigui com sigui evitar la pèrdua . Un regateja , es rebaixa , s'humilia per tal de no afrontar la realitat . De vegades el regateig és positiu , però el regateig de vegades és absurd , un ofereix pagar molt més car per tal de no patir la pèrdua.

4) La depressió : Quan un fi veu que el regateig no deixa res , que un lluita només per evitar veure la dura realitat i decideix deixar d'amagar , es cau en la tristesa , és a dir , una profunda depressió .

5) L'acceptació : Un es posa en pau amb la realitat . La mira amb respecte . Aquesta etapa no s'ha de considerar com alegre , al contrari els sentiments s'han extingit . Com si el dolor hagués desaparegut , com si la lluita hagués acabat . Un és finalment lliure . Lliure de quedar-se, d'anar-se'n , de seguir endavant , de prendre les desicions que s'imposen . Un accepta la pèrdua , petita o gran. Un s'ha adaptat.

*Si no s’arriba a l’ultima fase podria passar tot això:

-       - Si no hem anat encara al psicòleg seria el moment idoni.
-       - Requerirem de fàrmacs i si ja en prenem el canviarem per un altre més fort.
-       - També hi ha la possibilitat de que la persona quedi en depressió permanent o en el pitjor dels casos arribar a la mort 

Tania Gracia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada